Risotto met tomaat en paprika

Nu het seizoen van Hollandse tomaten en parika’s weer langzaam op gang komt is dit gerecht een heerlijke voorjaarsbrenger. Culinair, smaakvol en vers van eigen bodem. Alleen de rijst halen we van ver.

  • 2 groene paprika’s
  • 5 tomaten
  • 125 gram champignons (in schijfjes)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram rijst
  • 4 dl tomatensap
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Pel de ui, maak de paprika schoon en snijd beide in kleine stukjes. Leg de tomaten 10 tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukjes. Kook de gesneden champignons ca. 6 minuten. Laat se vervolgens goed uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de paprika hierin ca. 4 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend mee tot de korrels gaan glanzen. Voeg de gehakte tomaten, het tomatensap en de bouillon toe en breng de rijst aan de kook. Voeg wat zout en de Italiaanse kruiden toe en roer de champignonschijfjes erdoor. Kook de rijst op zacht vuur in ca. 30 minuten gaar. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer de geraspte kaas er apart bij.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
hoofdgerechtenrijstrijstgerechtzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*