Risotto met asperges en zalm

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Risotto met asperges en zalm

Naar de markt en thuiskomen met een bundeltje asperges, een mootje zalm wat citroenen en een handvol verse dille. Even langs de toko voor een echte risottorijst en je hebt alle ingrediënten bij de hand voor een prachtig avontuur op het gebied van verse asperges.

  • 600 gram witte en/of groene asperges
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 liter groenten- of kruidenbouillon
  • 100 gram geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
  • 6 eetlepels fijngehakte dille
  • 4 stukjes zalmfilet met huid

Schil de asperges (groene hoeven niet geschild te worden), snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant af en snijd in schuine stukjes. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Verhit 3 el olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook ca. 2 min. op laag vuur. Voeg de asperges en de citroenrasp toe en bak deze 3 minuten mee. Breng de bouillon aan de kook. Roer de rijst door het aspergemengsel en bak tot de korrels glanzen.

Schenk een scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in ca. 25 min. gaar is. Het gerecht moet smeuïg blijven. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Leg de zalmfilet op de huid in de pan en bak deze in 7-8 minuten gaar. De zalm tussentijds 2x keren.

Roer de helft van de kaas en de helft van de dille door de risotto en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.

Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en dille en leg de gebakken zalm ernaast.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety