Risotto met asperges en zalm

Risotto met asperges en zalm

Risotto met asperges en zalm – Het seizoen van asperges is kort, dus genieten we er hier thuis in die periode volop van. En hoewel de asperges met ham en een eitje niet te versmaden zijn, een mens wil ook wel eens wat anders. In dit recept wordt zalm gebruikt, ook een mooie partner van asperges. Misschien is risotto niet de eerste gedachte bij asperges, maar het is een heerlijke combinatie.

Wit of groen

Je kan kiezen voor witte of groene asperges. De groene geven ook extra kleur aan je gerecht. De witte moet je eerst schillen, bij de groene is dit niet nodig. Gebruik de schillen van witte asperges altijd voor de bouillon, deze geven nog veel smaak af, die je anders zo de prullenbak in gooit. Kook hiervoor de schillen eerst ongeveer 10 minuten mee met de bouillon die je gebruikt en zeef de bouillon daarna.

Risotto met asperges en zalm

  • 600 gram witte en/of groene asperges
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 100 gram geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels fijngehakte dille
  • 200 gr gerookte zalm

Risotto met asperges en zalm

Risotto met asperges en zalm

Schil de asperges (groene hoeven niet geschild te worden), snijd ca. 2 cm (het houtige deel) van de onderkant af en snijd de asperge in stukjes. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Snijd de zalm in repen van ongeveer 2 cm.

Verhit 3 el olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook ca. 2 min. op laag vuur. Voeg de asperges en de citroenrasp toe en bak deze 3 minuten mee. Breng ondertussen de bouillon aan de kook.

Roer de rijst door het aspergemengsel en bak tot de korrels glanzen. Schenk een scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in ca. 25 min. gaar is. Blijf ondertussen roeren. Het gerecht moet smeuïg blijven.

Roer wanneer de rijst gaar is, de helft van de kaas en de helft van de dille door de risotto en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap. Roer voorzichtig de helft van de zalm erdoor.

Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas, de zalm en de dille.

Eet lekker!


Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*