Ribkarbonade met zilveruitjes en champignons

  • 4 ribkarbonades
  • zout en peper
  • 2,5 eetlepels grove mosterd
  • 150 gram champignons
  • 100 gram zilveruitjes
  • vloeibare bakboter
  • 2 eetlepels slagroom

Wrijf de karbonades in met zout, peper en mosterd. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Laat de zilveruitjes uitlekken. Verhit in een koekenpan wat bakboter en bak het vlees in ca. 15 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Voeg de laatste 5 minuten de champignons en de zilveruitjes toe en laat ze meebakken.

Haal het vlees, de champignons en de uitjes uit de pan en roer het achtergebleven bakvet los met de slagroom en 1 deciliter water. Breng de jus op smaak met 1 theelepel mosterd. Schep op iedere karbonade wat champignons en zilveruitjes en schenk de jus er omheen. Lekker met aardappelpuree en gegratineerde broccoli.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*