Ribkarbonade met zilveruitjes en champignons

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 4 ribkarbonades
  • zout en peper
  • 2,5 eetlepels grove mosterd
  • 150 gram champignons
  • 100 gram zilveruitjes
  • vloeibare bakboter
  • 2 eetlepels slagroom

Wrijf de karbonades in met zout, peper en mosterd. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Laat de zilveruitjes uitlekken. Verhit in een koekenpan wat bakboter en bak het vlees in ca. 15 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Voeg de laatste 5 minuten de champignons en de zilveruitjes toe en laat ze meebakken.

Haal het vlees, de champignons en de uitjes uit de pan en roer het achtergebleven bakvet los met de slagroom en 1 deciliter water. Breng de jus op smaak met 1 theelepel mosterd. Schep op iedere karbonade wat champignons en zilveruitjes en schenk de jus er omheen. Lekker met aardappelpuree en gegratineerde broccoli.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety