Regenboogpeen, net weer even wat anders – Een voordeel van de biologische boer, is dat hij een groter assortiment aan bijzondere groenten heeft, dan de supermarkt. Ik ben inmiddels al jaren geleden overgestapt naar groente-pakketten van een biologische boer uit de buurt en heb er nog geen dag spijt van gehad. Zo krijg ik in het seizoen regelmatig regenboogpeen in mijn weekpakket. Soms zelfs tot en met een dieppaarse kleur. Grappig genoeg zijn de penen, hoe bleker ze zijn, des te sappiger van smaak. Ik probeer dan ook deze sappige worteltjes zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. En dan kan heel goed met salie! Lekker als bijgerecht bij vlees.
Regenboogpeen met salie
nodig voor 4 personen:
- ongeveer 600 gram (regenboog)peen
- een paar takjes verse salie of 1 el. gedroogde salie
- 1 el. gembernat
- 1 klontje boter
- zout
Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze dan in dunne plakjes. Kook ze ongeveer 20 minuten in een pannetje met een bodempje water (ongeveer 1 cm.), een klontje boter, het scheutje gembernat, een snufje zout en de salie. Laat het deksel er eerst op en de laatste paar minuten kun je zonder deksel het vocht nog wat laten inkoken. Giet zo nodig nog af en dien op.
Meer is het niet!
Tip: ook heel lekker door de pasta, met een scheutje room en wat Parmezaanse kaas. Een complete, smaakvolle vegetarische maaltijd.