Dit lekkere recept voor knapperige sesamcrackers komt uit het mooie boek ‘Koken van De Bazaar’ van Sabine Posthumus. Het kookboek staat vol met de heerlijkste recepten uit de Oosterse, Aziatische en Mediterrane keuken. Ze vertelt je hoe je met verse producten, op een hele makkelijke en snelle wijze, gezond en toch lekker eten op tafel zet.
Dit heb je nodig voor de sesamcrackers:
- 100 gr bloem (patentbloem werkt het beste)
- 1 el sesamzaadjes
- 1 tl grof zeezout ( ik heb ¼ tl bakkerszout gebruikt)
- eventueel een pastamachine
- (ca. 40 ml lauwwarm water)
Zo maak je de heerlijke sesamcrackers:
Roer bloem, zeezout en sesamzaadjes door elkaar. Voeg er wat lauw water aan toe, tot het een stevig deegje wordt. Kneed goed door en laat het even rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit met de pastamachine op de een-na-dunste stand.
Geen pastamachine? Met een deegroller kan het ook: flink rollen, want het deeg moet echt heel dun worden uitgerold, maximaal zo dik als 10 eurocent.
Steek met een koekjesvorm rondjes uit het deeg en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. (ik heb het deeg met een deegroller heel dun uitgerold, op bakpapier gelegd en toen met een pizzasnijder in repen gesneden, daarna voorzichtig met papier en al op een bakplaat geschoven). Bak de crackers in 10 minuten goudbruin en knapperig.
Bewaar de crackers in een koektrommel, ze blijven ongeveer een week knapperig.
Lekker met humus.
*Met dank aan Sabina Posthumus voor het mogen delen van haar lekkere recept: sesamcrackers, blz. 125, uit haar boek ‘Koken van De Bazaar’.
ook heel lekker met basilicum en italiaans kruiden 🙂