Rauwe zeebaars met verse avocado en verse kruiden. Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond. Ik heb er toen een amuse van gemaakt, maar als men de hoeveelheden verdubbelt dan is het een geweldig voorgerechtje. Dit is ontzettend lekker.
- 1 eetrijpe verse avocado
- 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder
- 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook
- 1 limoen
- 1 citroen
- Olijfolie
- Peper
- Zeezout
Was de limoen en snij het buitenste groene laagje van de schil (het wit smaakt bitter). Snij in fijne reepjes. Snijd de zeebaarsfilet in kleine stukjes. Meng met een scheut olijfolie en een beetje citroensap en voeg de fijne reepjes limoenschil toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg in de koelkast. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Plet het met een vork en meng met het sap van een halve limoen. Kruid met peper en zout. Snij de kruiden fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Vul de amuseglaasjes eerst met de avocado. Doe de kruiden erbovenop en vervolgens de zeebaars. Garneer het mooi verder af met nog wat verse kruiden.