Quiche met courgette en gerookte zalm. Quiches vinden wij toch zo vreselijk lekker. Ook deze is heel zomers en is dan prima te eten en lekker. Gerookte zalm en courgette lust iedereen wel, zelfs de kinderen. Koop geen zalm in een supermarkt want die smaakt bedroevend naar water. Goede gerookte zalm daar komt toch een hoop smaak uit dus koop ze vers bij een visspecialist. Ik blijf hameren op “vers” en daarom mag deze quiche blijven op de lijst van lekkerheden. Proef hem zelf maar en géén zout toevoegen want vers gerookte zalm is zout genoeg van zichzelf.
- 1 rol bladerdeeg
- 150 gr verse courgette
- ½ bosje verse dille (gehakt)
- 150 gr gerookte zalmsnippers (visboer)
- 4 eieren
- 200 ml zure room
- Zwarte peper
- Zeezout
- 2 t mierikswortel
- 1 el vers citroensap
Neem een springvorm van 28 cm doorsnede en invetten met wat boter. Bekleed hem met het deeg, aan de randen goed aandrukken. Courgette in schijfjes snijden, verse zalmsnippers in stukjes snijden (koop ze vers bij de visboer, die zijn zoveel lekkerder). Gehakte dille mengen met de eieren, zure room, mierikswortel, citroensap, zout en peper. Mengsel verdelen over het deeg, beetje extra ei erover en in voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 40 minuten bruin bakken. Heel lekker deze quiche, lekker zomers en serveer er wat verse, knapperige, salade bij met een mooi glas witte wijn (Elzas of Loire). Eet smakelijk!
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.