Preigratin met gehakt en mosterd

Preigratin met gehakt en mosterd

Waarom wordt een kilootje prei toch zo vaak over de kop gezien. Dat preitje belandt nog altijd in de nasi en in de soep, maar daaromheen eten we het zelden meer. Toch is een prei een heerlijke voordelige wintergroente, die je perfect als gratin op tafel kunt zetten.

  • 5 stevige preien
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 dikke plakken schouderham
  • 2 uien
  • 5 eetlepels grove mosterd
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • 50 gram boter

Snij de ham in kleine stukjes. Was de prei en snij in kleine ringetjes. Pel en snipper de uien. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en laat hierin de prei even zacht worden. Voeg de ham toe en bak ca. 10 minuten mee. Verwarm nog eens 25 gram boter in een pan en fruit hierin de uien. Voeg gehakt toe en bak even rul. Op smaak brengen met zout en peper, dan mosterd erdoor roeren en het geheel overdoen bij het ham-prei mengsel. Een ovenschaal beboteren, mengsel erin scheppen en de oude kaas er over strooien. Baktijd ca. een half uurtje op 200 graden.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



2 comments

Schrijf een reactie
  1. will
    will 17 januari, 2012, 21:24

    voor hoeveel personen is dit recept??

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*