Prei en Parmezaanse kaas frittata

Prei en Parmezaanse kaas frittata

Frittata is eigenlijk een laagjes taart. Afkomstig uit de Italiaanse budget keuken. Er zijn talloze varianten omdat het oorspronkelijk gemaakt werd van restjes. Dat kan pasta, aardappel of ei zijn. Ook qua ingrediënten kun je eindeloos variëren. Heb je ooit een frittata gemaakt? Het werkt verslavend. Als je eenmaal de receptuur door hebt kun je er zo veel kanten mee op.

  • 12 eieren
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 grote gekookte aardappelen, fijngehakt
  • 2 preien, in ringen
  • roomboter

Kluts de eieren met een garde en voeg 4 eetlepels water toe. Meng de kaas en de aardappelen door de geklutste eieren en breng op smaak met zout en peper.

Verhit boter in een pan en fruit hierin de prei even aan. Zet het vuur hoog en giet het ei-kaas mengsel in de pan. Laat de temperatuur op z’n hoogst komen en zet dan het vuur helemaal uit. Laat 3 minuten staan en laat vervolgens de frittata op een schotel glijden. Strooi er nog wat Parmezaan over.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



  1. tea
    tea 8 juli, 2012, 18:19

    Lijkt me lekker en best gemakkelijk te maken. Ga het deze week proberen!

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*