Prachtige bloemkoolcurry met noten en olijven

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Prachtige bloemkoolcurry met noten en olijven

Je hoeft geen topkok te zijn om dit prachtige, verse en kleurrijke bijgerecht te kunnen serveren. Bij het woord curry haken veel mensen al af, maar waarom? Dit werkelijk een eenvoudig en prachtig gerecht en je zet iets bijzonders op tafel met één van de meest verkochte groentesoorten.

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 bosje lente-uitjes, in ringen
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels kerrie
  • 150 milliliter slagroom
  • 0,75 groentebouillonblokje
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 1 eetlepel maizena
  • zout en peper

Rooster de cashewnoten in een diepe droge koekenpan goudbruin en neem de cashewnoten uit de pan. Verhit de olie in de pan. Fruit de lente-uitjes kort aan, strooi de kerrie eroverheen en laat het geheel kort aanbakken. Roer 375 milliliter water, de slagroom en het bouillonblokje er door en breng het geheel aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze met het deksel op de pan 8-10 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe en laat het geheel ca. 2 minuten verder garen. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water, roer dit door de curry en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de cashewnoten over.

Serveer de bloemkoolcurry met een flinke schnitzel en naanbrood.


1 Reactie

  1. ronald prins 15:07, apr 28, 2013

    waar zijn de olijven gebleven?

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety