Pompoenpudding; Die zet je met trots op tafel – Pompoen, het is een prachtige groenten. Toch halen veel mensen hun neus ervoor op. Ze hebben het mogelijk ooit een keer geprobeerd, maar het al snel weer opgegeven. Het smaakte simpelweg niet en dus hebben ze de strijd gestaakt. Het schillen van een pompoen vinden we eigenlijk al een lastige klus. Dat valt echt reuze mee hoor. Ik kan je garanderen dat enige oefening helpt en dat de volgende pompoen al een stuk makkelijker schilt. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar vandaag deel ik met jullie een recept voor een pompoen pudding. Dit heeft een echt heel andere structuur en mogelijk is dat je kans om de pompoen wel te proberen. Voor iedereen die wel dol is op pompoen is dit gerecht een echte aanrader. Het is leuk en makkelijk om te maken en je zet deze pudding echt met trots op tafel.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Pompoenpudding
voor 6 personen
- 1 1/2 kilo pompoen vruchtvlees (ik nam Hokkaido pompoen en had er 3 nodig)
- 6 bitterkoekjes of Italiaanse Ammaretto koekjes
- 1 liter volle melk
- mespuntje zout
- 60 gram suiker
- 3 eieren
- 15 gram boter
- 2 eetlepels panko (paneermeel)
- 6 amandelen
Breng de melk in een royale pan langzaam aan de kook. Schil ondertussen de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine stukken. Doe de pompoenstukken in de warme melk en laat in 10 tot 15 minuten helemaal gaar koken. Voeg de bitterkoekjes, zout en suiker toe, roer even goed om met een pollepel. Pureer waar nodig nog met een staafmixer tot een mooie gladde massa ontstaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Splits de eieren en doe de dooiers één voor één bij het beslag. Klop de eiwitten goed stijf en schep ze er voorzichtig door. Vet je puddingvorm (tulbandvorm) in met (room)boter en bestrooi met panko. Rooster de amandelen in een droge pan en verdeel ze over de onderzijde van de vorm. Giet nu het beslag in de vorm en zet deze ca. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat de pudding wel even afkoelen voor je deze stort. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
Serveer eventueel ook met fruit van het seizoen. Denk aan een appel- of perencompote, een bolletje (caramel)ijs, een toef slagroom.
Zoek je meer leuke ideeën met pompoen? Op Lekker Tafelen vind je bijzondere ideeën en zeker niet alleen de altijd genoemde pompoensoep.