Pompoenjam, voor toast of bruchetta

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pompoenjam, voor toast of bruchetta

Ken je dat? Het gewoonweg niet kunnen laten om culinair bezig te zijn met een pracht vrucht als de pompoen? Daar kun je langer van genieten als je deze pompoenjam maakt. Een verrukkelijke jam met een extra pittig karakter door de gember. 

  • 500 gram pompoen
  • 500 gram appel
  • 4 bolletjes gember
  • 2 eetlepels gembernat
  • 1 kilo geleisuiker

Rasp de pompoen, snijd de appels in stukjes en de gemberbolletjes klein. Doe alle ingrediënten in een grote pan en laat het geheel een nacht staan. Kook de volgende dag het geheel in ongeveer vier minuten op een hoog vuur tot jam.

Deze jam verdiend echt een mooie weckpot al dan niet gedecoreerd voor Halloween op 31 oktober.

Seizoen: Pompoenen zijn volop verkrijgbaar in de maanden september en oktober.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Lunchen

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety