Pompoenjam, voor toast of bruchetta

Pompoenjam, voor toast of bruchetta

Ken je dat? Het gewoonweg niet kunnen laten om culinair bezig te zijn met een pracht vrucht als de pompoen? Daar kun je langer van genieten als je deze pompoenjam maakt. Een verrukkelijke jam met een extra pittig karakter door de gember. 

  • 500 gram pompoen
  • 500 gram appel
  • 4 bolletjes gember
  • 2 eetlepels gembernat
  • 1 kilo geleisuiker

Rasp de pompoen, snijd de appels in stukjes en de gemberbolletjes klein. Doe alle ingrediënten in een grote pan en laat het geheel een nacht staan. Kook de volgende dag het geheel in ongeveer vier minuten op een hoog vuur tot jam.

Deze jam verdiend echt een mooie weckpot al dan niet gedecoreerd voor Halloween op 31 oktober.

Seizoen: Pompoenen zijn volop verkrijgbaar in de maanden september en oktober.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*