Gegrild en toch vegetarisch. Of je deze spiesen van grove groenten en ciabatta, met verse cheddar, nu maakt onder de grill, of zomers op je barbecue, smaken doen ze altijd. Bovendien is dit echt lekker vers en volledig home made. Smullen dus!
- 225 gram cheddar in 16 blokjes
- 1/2 ciabatta met zongedroogde tomaatjes, in 16 grove stukken
- 16 cherrytomaatjes
- 1 rode paprika, schoongemaakt, in grove stukken
- 1 groene paprika, schoongemaakt in grove stukken
- Verse rozemarijn of verse laurierbladeren (niet te verwarren met de droge)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels limoensap
- zout en versgemalen zwarte peper
Leg acht houten saté pennen even in koud water. Rijg vervolgens de cheddar blokjes, de paprika, de grove stukken ciabatta en de cherrytomaatjes om en om aan de pennen. Steek er her en der wat takjes verse rozemarijn tussen. Als je aan verse laurier kunt komen moet je dit zeker ook eens proberen in plaats van de rozemarijn.
Maak een basisdressing door de olijfolie met het limoensap te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit alvast je grill, of je barbecue. Pak de saté pennen aan het puntje tussen duim en wijsvinger zodat je ze makkelijk kunt draaien. Sprenkel of kwast er met je andere hand de dressing over. Zorg ervoor dat de dressing royaal is aangebracht. Nu is al dit vers klaar om gegrild te worden. 2 a 3 minuten is wel lang wachten, maar je mag ze regelmatig draaien. Zodra het brood kleur krijgt en de kaas ligt begint te smelten mag jij ze onder de grill vandaan halen. Laat de vaat maar even staan, want deze spiesen kun je geen kwartier meer laten wachten.