Pittige preisoep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pittige preisoep

Het wordt maar weinig gedaan, maar een soep van prei is niet alleen lekker, het is ook nog eens voordelig en staat zo op tafel. De soep bindt mooi door de aardappelen en krijgt pit door de spekblokjes.

150 gram spekblokjes
300 gram prei, in ringen
2 tenen knoflook uit de knijper
2 grote aardappelen
7 deciliter kippenbouillon
2 deciliter melk
1 deciliter geklopte slagroom

Bak de spekblokjes op laag vuur in een diepe pan. Voeg de preiringen en de knoflook toe en fruit deze een paar minuten in het spekvet. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze bij het spek en de prei in de pan. Voeg de bouillon en de melk toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur zachter en kook de soep tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Verwarm de soep opnieuw en breng ze verder op smaak met peper en zout. Schep de soep in de borden en schep in ieder bord een lepel van de geslagen slagroom.


1 Reactie

  1. Adriaan 11:06, feb 26, 2012

    Ook met gerooktezalm is preisoep lekker !

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety