Pittige preisoep

Pittige preisoep

Het wordt maar weinig gedaan, maar een soep van prei is niet alleen lekker, het is ook nog eens voordelig en staat zo op tafel. De soep bindt mooi door de aardappelen en krijgt pit door de spekblokjes.

150 gram spekblokjes
300 gram prei, in ringen
2 tenen knoflook uit de knijper
2 grote aardappelen
7 deciliter kippenbouillon
2 deciliter melk
1 deciliter geklopte slagroom

Bak de spekblokjes op laag vuur in een diepe pan. Voeg de preiringen en de knoflook toe en fruit deze een paar minuten in het spekvet. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze bij het spek en de prei in de pan. Voeg de bouillon en de melk toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur zachter en kook de soep tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Verwarm de soep opnieuw en breng ze verder op smaak met peper en zout. Schep de soep in de borden en schep in ieder bord een lepel van de geslagen slagroom.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



  1. Adriaan
    Adriaan 26 februari, 2012, 11:06

    Ook met gerooktezalm is preisoep lekker !

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*