Pittige kipfilet in yoghurt-bouillon marinade

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 enkele kipfilets
  • 8 theelepels gemengde cajunkruiden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in smalle repen
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 lt kippenbouillon
  • 1/4 liter volle yoghurt
  • zout en peper

Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat 1-2 uur trekken. Roer de bouillon en yoghurt door elkaar. Verhit de olie en bak de kipfilets rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd warm. Doe de uien, knoflook en paprika in de pan en fruit tot de ui glazig is zonder te kleuren. Roer er de bloem en daarna in kleine scheutjes het bouillon- yoghurt mengsel door. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en leg de kipfilets erin. Laat met deksel op de pan 25 minuten stoven. Maak verder op smaak met peper en zout. Lekker met rijst.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*