Pittige kipfilet in yoghurt-bouillon marinade

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 enkele kipfilets
  • 8 theelepels gemengde cajunkruiden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in smalle repen
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 lt kippenbouillon
  • 1/4 liter volle yoghurt
  • zout en peper

Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat 1-2 uur trekken. Roer de bouillon en yoghurt door elkaar. Verhit de olie en bak de kipfilets rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd warm. Doe de uien, knoflook en paprika in de pan en fruit tot de ui glazig is zonder te kleuren. Roer er de bloem en daarna in kleine scheutjes het bouillon- yoghurt mengsel door. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en leg de kipfilets erin. Laat met deksel op de pan 25 minuten stoven. Maak verder op smaak met peper en zout. Lekker met rijst.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety