Pittige, gegratineerde bloemkool

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pittige, gegratineerde bloemkool

Bloemkool, topper onder de groenten. Vandaag, gegratineerd in de oven.

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 1 spaanse peper (in ringetjes)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • 0,2 liter vleesbouillon (tablet)
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de bloemkoolroosjes een paar minuten in kokend water met wat zout. Laat ze hierna goed uitlekken. Vet een ovenvaste schaal in. Verhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook en Spaanse peper in 5 minuten bruin. Zet het vuur laag. Schep de Provençaalse kruiden erdoor. Breng het op smaak met peper en zout. Leg het ui mengsel op de bodem van de ovenvaste schaal en leg hier de bloemkoolroosjes op. Schenk er nu de bouillon bij. Klop de crème fraîche los. Verdeel de crème fraîche over de bloemkool en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal onafgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety