Pittige Boerenkoolstamppot

Pittige Boerenkoolstamppot

Heel verrassend……als je durft!!
Pittige-Boerenkoolstamppot

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 zakken gesneden boerenkool (totaal 600 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper, ringetjes (zonder zaadjes)
  • 100 gr chorizo
  • 400 gr kipfilet
  • 2 el zoete chilisaus

Als eerste kook je de aardappelen in ongeveer 20 minuten lekker kruimig. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de rode peper. Schep nu de boerenkool erbij. Smoor de boerenkool met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.

Bak in een andere pan de chorizo blokjes op hoog vuur, laat ze een beetje bruin kleuren. Snij de kipfilet in mooie stukken en schep deze bij de chorizo en doe er ook de chilisaus bij. En bak de kip nu lekker gaar. Stamp de aardappelen met twee eetlepels olijfolie tot een mooie puree. Schep nu de boerenkool door de puree en maak op smaak met zout en peper.

Serveer de boerenkoolstamppot met de kip en chorizo.

 

 

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*