Pittige Boerenkoolstamppot

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pittige Boerenkoolstamppot

Heel verrassend……als je durft!!
Pittige-Boerenkoolstamppot

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 zakken gesneden boerenkool (totaal 600 gr)
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper, ringetjes (zonder zaadjes)
  • 100 gr chorizo
  • 400 gr kipfilet
  • 2 el zoete chilisaus

Als eerste kook je de aardappelen in ongeveer 20 minuten lekker kruimig. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de rode peper. Schep nu de boerenkool erbij. Smoor de boerenkool met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.

Bak in een andere pan de chorizo blokjes op hoog vuur, laat ze een beetje bruin kleuren. Snij de kipfilet in mooie stukken en schep deze bij de chorizo en doe er ook de chilisaus bij. En bak de kip nu lekker gaar. Stamp de aardappelen met twee eetlepels olijfolie tot een mooie puree. Schep nu de boerenkool door de puree en maak op smaak met zout en peper.

Serveer de boerenkoolstamppot met de kip en chorizo.

 

 


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety