Pittig gewokte spruiten

Ook voor mensen die liever geen spruitjes op hun bord vinden is dit gerecht een ontdekking.

  • 500 gram spruitjes, grote in vieren, kleine gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • 3 sjalotjes in vieren
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 150 gram chorizo, in blokjes
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • 1,5 deciliter groentebouillon (van tablet)
  • 0,5 eetlepel fijngesneden marjolein
  • zout en peper

Verhit de olie in een wok en roerbak de krieltjes ca. 4 minuten. Voeg de sjalotjes, spruitjes en knoflook toe en roerbak nog ca. 5 minuten. Bak de chorizo en tomaten nog ca. 2 minuten mee. Voeg de bouillon en de marjolein toe en schep het gerecht om. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*