Pittig gekruide noedels met courgette en garnalen

Pittig gekruide noedels met courgette en garnalen

Pittig gekruide noedels met courgette en garnalen

Niet alleen ik maar ook mijn tafelgenootjes zijn gek op noedels, we eten ze dan ook regelmatig. Deze keer koos ik voor noedels die niet gekookt hoefden te worden maar die je gewoon 5 à 6 minuten in heet water laat staan. Op deze manier maak je van deze maaltijd een makkelijk éénpansgerecht. Oké je hebt wat extra kommetjes en een vergiet nodig dus veel minder afwas zal je niet hebben maar je uiteindelijke gerecht bereid je helemaal in één pan. Een makkelijke en lekkere maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat.

  • 300 gram noodles
  • 125 gram garnalen
  • 2 el (archide) olie
  • 1,5 el bruine suiker
  • 3.5 el ketjap
  • 3 el chilisaus
  • 2 cm gember (fijngesneden)
  • 1 tl sesamolie

  • 1/2 tl rode peper vlokken
  • 1 courgette
  • 250 champignons
  • 100 gram taugé
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eieren (geklutst)
  • verse koriander
  • handjevol pinda’s

De garnalen in dit eenpansgerecht laten zich ook prima vervangen door blokjes kipfilet of tofu.

Kook ruim water in een pan of waterkoker en doe de noedels in een kom. Schenk het hete water over de noedels zodat ze helemaal onder water staan. Laat de noedels hier 5 minuten in wellen, giet ze af en laat ze in de vergiet staan tot later.

Meng in een kommetje de bruine suiker, de ketjap, de gember, de chilisaus en de sesamolie. Zet ook apart voor later.

Zet een pan op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel van de olie, bak hierin vervolgens de garnalen aan tot ze mooi roze kleuren. Schep deze uit de pan en doe ze bij de noedels in de vergiet.

Verhit in de pan de overige olie en strooi hierin de pepervlokken en (roer)bak vervolgens de courgette en de champignons. Knijp boven de groenten de knoflook uit en (roer)bak mee. Schuif de groenten naar één kant van de pan en bak in het lege gedeelte nu het geklutste ei gaar. Schep alles doorelkaar en voeg de taugé toe, schep opnieuw om en voeg nu de noedels en de garnalen toe. Schenk het kruidenmengsel erover en schep het geheel nog een paar keer om totdat het goed verwarmd is.

Schep op borden of in kommen en decoreer af met wat verse koriander en fijngehakte pinda’s.

Dit gerecht is ook koud heel smakelijk, heb je dus wat over, bewaar het dan afgedekt in de koelkast en je hebt voor morgen een heerlijke lunch.

Tafel lekker !!

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
champignonseenpansgerechtgarnalennoedels
Samantha Roelofs

Samantha Roelofs

Ik vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn en allerlei lekkernijen, vooral taarten, gebak en andere patisserie te bereiden en dan met zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten. Niet alleen maak ik graag lekkernijen ik lees en leer er ook graag over. Ik vind het leuk om hier ,de door mij opgedane kennis, te kunnen delen.

  1. Hanna
    Hanna 27 juli, 2015, 09:01

    Erg lekker!

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*