Pikante Aziatische kipnuggets met pittige groente. Lekker Aziatische groente, lekker pittig en knapperig want we maken dit allemaal snel in de wok. Hierbij eten we uiteraard heerlijke kipnuggets. Het is allemaal heel snel klaar. Volwaardige Aziatische maaltijd waar men vrolijk van wordt. Geef er witte rijst bij, atjar en als dessert gebakken banaan.
- 3 grote kipfilets
- 4 wortels
- 250 gram verse champignons
- 1 ui
- Sojasaus
- Balsamico
- 2 theelepel chinese five spices poeder
- Zwarte peper
- Zeezout
- 1 teentje knoflook
- Bloem
- 3 eetlepels suiker
- Wokolie of arachideolie
De kipfilets wassen en droogdeppen. In niet te kleine blokjes snijden. Leg de kip in een marinade van sojasaus, klein beetje balsamico, zwarte peper, five spices en het geperste teentje knoflook. Voeg een klein beetje olie toe en laat minimaal ½ dag staan in de koelkast. Zo trekken die smaken goed in.
Kipfilet laten uitlekken, door het bloem halen, een wok met olie vullen en op hoog vuur krokant bruin roerbakken. Afblussen met een flinke scheut sojasaus. Strooi er dan 3 el suiker over zodat het mooi karamelliseert. Kip uit de wok nemen en wegzetten. Nog wat olie in de wok en roerbak de gesneden wortel, ui en champignons op hoog vuur snel gaar. Afblussen met sojasaus en met 1 tl five spices, peper en zout op smaak brengen. Serveer op 4 borden de groente, de kip nuggets en uiteraard voldoende witte rijst. Zet er wat atjar bij en geef gebakken banaan als dessert. Vreselijk lekker allemaal.