Quiche, of hartige taart. Je kunt er op verschillende manieren mee omgaan. De één doet het standaard in het bakblik waarin ook de appeltaart gebakken wordt. De ander serveert in mini vormpjes omdat de mini quiche het perfect doet als voorgerechtje. Kies ook eens voor een mooie open en rechthoekige taart. Dit tafelt lekkerder en in de hieronder beschreven combinatie maak je er een feest van waar iedereen op af komt.
- 1 pakje bladerdeeg of quichedeeg
- 2 peren (Doyenne du Comice)
- 150 gram roquefort
- 250 ml. slagroom
- 3 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- Boter om in te vetten
- een mooie bakvorm
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de handpeer en snijd deze in plakjes. Vet je bakvorm in met boter en bestuif evt. met wat bloem. Leg het bladerdeeg er in en zorg voor een mooie egale verdeling van je deeg. Sprenkel licht water over het deeg, en prik er met een vork wat gaatjes in.
Meng slagroom en eieren goed. Breng op smaak met wat peper. Verdeel peer en roquefort in laagjes over het deeg. Giet het ei slagroom mengsel erover. Zeg de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en laat in ca. 40 minuten garen.
Serveer met een herfst salade.
wat een mooie quiche…. als liefhebbers van hartige taart,.. ik ga zeker deze recept uitproberen….