Pasta, we eten het allemaal wekelijks. Toch worden het vaak de bekende pakjes en zakjes. Waarom niet die prachtige pastasoorten eens combineren met lekker verse ingrediënten. Deze pasta is op en top vers en vooral…. bijzonder lekker.
- 300 gram penne (ribbelpasta)
- 400 gram Hollandse sperziebonen
- 300 gram champignons
- 8 plakjes goede bacon
- 10 takjes verse tijm
- 1 grote ui
- 5 eetlepels olijfolie extra virgine
- 2 eetlepels olijfolie om te bakken
- zout en peper
Maak de sperzieboontjes schoon en breek ze in kleine stukjes. Pel en snipper de uien. Was de tijm en schud de takjes daarna goed droog. Leg een paar takjes apart voor de garnering en haal de blaadjes van de overige takjes. Veeg de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Breng de sperziebonen aan de kook in water met een vleugje zout en kook ze in krap 20 minuten beetgaar.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de bacon mooi krokant. Haal de bacon uit de pan en bak in het achtergebleven vet de champignons mooi bruin. Voeg halverwege de uisnippers toe. Als laatste de tijm blaadjes en laat die nog een minuutje meebakken.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 150 ml. water uit de pan en giet daarna de penne af. Giet ook de sperziebonen af met behulp van een vergiet.
Doe de 150 ml. water van de penne bij de champignons. Laat even inkoken en doe dan het gehele mengsel bij de penne. Dan kunnen ook de sperzieboontjes en de bacon erbij en dat warm je nog even een keer goed door. Breng de maaltijd op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden takjes tijm.
Nee dit is echt geen succes. Jammer van de ingrediënten. Sperziebonen achterwege laten, beetje extra bacon en lekker veel parmazaan erover. Of knoflook toevoegen om er nog iets smaakvols van te maken.
Ieder z’n smaak Judith, maar hier in huis is dit echt een favoriet.