Peer-gembercake

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Peer-gembercake

Geef je cake een twist van het seizoen mee. Vers gemaakte cake met de fruitige smaak van peren en een pittige ondertoon van gember.

  • 200 gram zachte boter
  • 175 gram basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels gember
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 500 gram peer, geschild in schijfjes
  • 1 eetlepel rietsuiker

Vet een diep, rond cakeblik van 20 cm. in en bedek de bodem met bakpapier. Meng met een staafmixer of keukenmachine de boter met suiker, zelfrijzend bakmeel, gember en eieren tot een glad geheel. Schep het mengsel in het bakblik en maak de bovenkant glad.
Schik de schijfjes peer over het cakemengsel. Strooi er de rietsuiker over en leg er vlokjes van de overgebleven boter op.
Bak in 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven tot de cake goudbruin en veerkrachtig aanvoelt. Eet de cake warm bij de koffie of serveer als dessert met chocolade ijs en slagroom.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Koek en gebak

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety