Zoete honing en een knapperig nootje in combinatie met een luchtige cake. Heerlijk bij de koffie of thee!
Met Kerst wordt er meestal veel eten op tafel gezet. Snijd dit taartje dan ook rustig in 10 of 12 puntjes. Want ook al is de cakebodem lekker luchtig, het taartje vult natuurlijk wel.
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een taartvorm van ongeveer 20 cm. Meng honing, 75 gram gesmolten boter, citroenrasp en citroensap. Roer er de helft van de pecannoten doorheen. Verdeel het mengsel over de taartvorm. Doe voor het deeg de havervlokken in de blender en maak er poeder van. Meng dit in een grote schaal met bloem, basterdsuiker, bakpoeder, zout en de overige pecannoten. Mix in een andere schaal karnemelk, eieren, gesmolten boter en vanillearoma. Doe het geheel ineens bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Schep het deeg over het honingmengsel. Zet een half uur in de oven. Check of het middelste gaar is (een satéprikker moet er schoon uit komen). Schud de taart direct om op een serveerbord. Laat tien minuten afkoelen. Serveer desgewenst warm met extra honing eroverheen. |