Na een lange winter zijn we met zn allen blij met de eerste zonnestralen. Laat dat dan ook op tafel zien. Er komt beweging in de natuur en daarmee komen er ook allerlei lekkere voorjaarsgroenten op de markt. Inspiratie is er de komende tijd dus weer voldoende. Kijk maar:
- 1 zakje boerensoepgroenten
- 800 gram soepkip
- 1 theelepel peperkorrels
- zout en peper
- 500 gram groene asperges
- 250 gram Parijse worteltjes
- 100 gram bevroren doperwten
- 4 pasteibakjes
- 2 eetlepels (30 gram) boter
- 2 volle eetlepels (40 gram) bloem
- 5 eetlepels droge witte wijn
- 100 gram slagroom
- 1 eidooier
- Eventueel wat kervel en biologische citroen om te garneren
Verhit 750 ml. water in een pan en doe hierin het vlees, de soepgroenten en de peperkorrels. Laat het geheel 30 minuten sudderen tot een geurige bouillon ontstaat. Was ondertussen de asperges, schil ze royaal en snijd ze in stukjes. Haal het vlees uit de bouillon, zeef de bouillon voeg de asperges toe en laat nog ca. 10 minuutjes koken. De laatste 5 minuutjes ook de worteltjes en de erwten mee laten garen. Zet een zeef op een pan en giet de bouillon erin.
Snijd het kippenvlees van het bot en snijd in stukjes. Verwarm de pasteitjes in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit 30 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed. Haal de pan van het vuur en voeg dan de bouillon en de wijn al roerend toe. Breng het geheel nogmaals aan de kook houd zo’n 5 minuten tegen de kook aan. Voeg de groenten en het vlees toe en laat nog even meewarmen tot de gewenste temperatuur. Meng room en eidooiers en roer dit door de bouillon. Let op, deze mag dan niet meer koken.
Doe de lentegroenten ragout in de pasteibakjes en schep het overige ernaast. Garneer met een takje kervel en wat citroen. Serveer er eventueel rijst bij.