Italiaanse pastasaus die je bij elke pasta kunt serveren. Bereidingstijd ca. 40 minuten
- 4 ons half om half gehakt
- 2 ons gerookt spek
- 2 groene paprika’s
- 2 uien
- 3-4 teentjes knoflook uit de knijper
- 3 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterpeen
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 5-6 tomaten
- basilicum
- oregano
- peterselie
- zout en peper
- 2-3 dl. witte wijn
Pel en snipper de uien. Snijd het spek in dobbelsteentjes. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen en snijd ze in kleine stukken.
Snijd de paprika, winterpeen, bleekselderij in kleine stukjes.
Fruit de uien, knoflook, paprika, winterpeen en bleekselderij in wat hete olijfolie. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en bak het mee terwijl je goed roert. Doe er nu het spek bij, de doperwten en de tomaten. Strooi er peper, basilicum, oregano en peterselie over en schenk er de wijn bij. Laat het 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Wel af en toe roeren. Voeg eventueel nog wat heet water toe als het geheel te dik is. Proef de saus en maak op smaak af met zout en peper.