- 500 gram penne
- olijfolie
- 125 ml mayonaise
- 125 ml zure room
- witte wijnazijn
- peper & zout
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- 1 bosuitje, in ringen gesneden
- verse dille, grofgehakt
- 1/4 krop ijsbergsla, reepjes
Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Spoel kort koud onder stromend water (lauwwarm trekken de smaken het beste in) en schep om met iets olijfolie.
Meng de mayonaise met de zure room en breng op smaak met peper, zout en azijn. Voeg enkele eetlepels water toe, maar zorg voor een redelijk vaste dressing. Schep de dressing door de pasta samen met de zalmsnippers. Meng het bosuitje en dille naar smaak erdoor en laat op een koele plek gedurende minimaal 2 uur trekken. Schep de ijsbergsla pas op het laatst erdoor zodat deze een knapperig blijft.
1,25 ml mayo en zure room?? dat is wel heel erg weinig. Moet dat niet 125 ml zijn?
Inderdaad Alice, bedankt voor de tip. We hebben het direct aangepast.