Een pastasalade in jouw eigen stijl. Zo moeilijk is dat niet, het staat snel op tafel en toch zit zo’n salade boordevol rijke smaken.
- 400 gram groene tagliatelle
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 200 gram salami aan een stukje
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel tijm
- 1 rode peper, in ringetjes
- zout en peper, uit de molen
Stoof het pepertje in olie, samen met de ui, de knoflook en de tijmblaadjes, maar laat niet kleuren. Kook de groene tagliatelle beetgaar. Spoel af onder lauw water zodat de kook er af gaat. Laat uitlekken en roer er het ui/kruidenmengsel door. Schep de pasta in een schaal. Snij de salami in stukjes en verdeel ze over de pasta. Kruid naar smaak met peper uit de molen en zout. Werk af met parmezaanschilfers. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat helemaal afkoelen. Roer de honing door het citroensap en serveer deze vinaigrette er apart erbij.