Ook in een zomerse pastasalade kun je prima champignons verwerken. Lekker om zo op de tuintafel te zetten met een glas wijn, of om bij de barbecue te serveren. Deze salade kun je ook prima gebruiken als onderdeel van een koud buffet.
- 2 bakjes cherrytomaatjes
- 6 eetlepels olijfolie, extra vergine
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- blaadjes van 3 takjes oregano
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 50 gram zwarte olijven in ringetjes
- 200 gram champignons, uitgelekt
- 200 gram doperwtjes, vers of uit de diepvries
- zout en vers gemalen zwarte peper
- 400 gram penne
- 2 flinke eetlepels boter
- geraspte Parmezaanse kaas
Halveer de cherrytomaatjes. Verhit in twee koekenpannen 3 el olijfolie en leg de cherrytomaatjes er met de snijkant naar beneden in. Voeg knoflook en oregano toe, breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en laat de tomaatjes zo”n 5 min. bakken. Als ze gaar zijn kun je ze in één pan overdoen. Voeg de spekreepjes toe en bak mee.
Zet intussen water met een handje zeezout op voor de pasta.
Voeg de champignons, de doperwtjes en de olijven toe aan de cherrytomaatjes. Schep voorzichtig om zodat de tomaatjes niet kapot gaan.
Kook de pasta al dente, giet af en voeg bij de saus*. Voeg een klontje boter aan de pasta toe, roer goed door en serveer de pasta direct met Parmezaanse kaas.