Een pastasalade is een lekker zomers gerecht om op tafel te zetten als je even geen zin hebt in lang keukenwerk. Natuurlijk moet je de pasta koken, maar binnen 20 minuten heb je deze kleurrijke, verse en lekkere pastasalade op tafel staan.
- 150 gram oude goudse kaas, geschaafd
- 250 gram pasta (penne)
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
- 75 gram blanke hazelnoten, grofgehakt
- 75 gram rucola
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
VOOR DE DRESSING
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels citroensap
- versgemalen (zwarte) peper
- 1 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook, geperst
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de kipfilet 12-15 minuten. Voeg de hazelnoten de laatste 2 minuten toe. Snijd de rucola eventueel iets kleiner. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de kip met de noten, de rucola en tomaten door de pasta. Meng de dressing erdoor en serveer het gerecht met de kaaskrullen erop. Neem in plaats van rucola eens rode sla.