oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Pasta met doperwten en gerookte zalm

Pasta met doperwten en gerookte zalm

 Pasta met doperwten en gerookte zalm

Pasta kun je natuurlijk heel het jaar door eten. Maar in de lente, wanneer we allemaal niet kunnen wachten op de zomer, is een frisse pasta wel zo lekker. Bijvoorbeeld deze pasta met gerookte zalm en doperwten. Het is een lichte pasta door het gebruik van ricotta. Ricotta is een verse, frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. De smaak is mild en een beetje zoetig en ricotta bevat weinig zout en vet. Ricotta betekent ”opnieuw gekookt”, het wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft bij het maken van kaas.

Ricotta en doperwten maken het tot een frisse, lichte maaltijd

Ook de doperwten maken de pasta lekker fris. Je kunt verse doperwten gebruiken, maar deze zijn maar een korte periode verkrijgbaar, namelijk van half mei tot half juli. Diepgevroren zijn de doperwtjes gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Doperwten zijn eigenlijk geen groente maar een peulvrucht. De kleine ronde vruchten zitten namelijk verscholen in peulen. Doperwten bevatten veel ijzer en zitten boordevol voedingsvezels. Ook bevatten deze groene knikkertjes vitamine B1, goed voor energie en dit heeft ook een positieve werking op het zenuwstelsel.

Pasta met doperwten en gerookte zalm
voor 1 persoon

  • 60 gram (volkoren) pasta
  • 75 gram doperwten
  • 75 gram gerookte zalm
  • 3 eetlepels ricotta
  • handje verse dille
  • beetje citroensap, naar smaak
  • zeezout
  • peper

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de laatste minuten de doperwten toe en kook mee.

Snijd de gerookte zalm stukjes en hak de dille fijn.

Giet de pasta en doperwten af, doe terug in de pan en roer de ricotta erdoor. Voeg de gerookte zalm, dille en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar.

Schep de pasta op en garneer met een takje dille.

Smakelijk!

 


Anneke Oele

Anneke Oele

De laatste jaren heb ik mij verdiept in het pure koken, oftewel koken zonder pakjes en zakjes. Met behulp van bijvoorbeeld verse kruiden en bouillon(zonder gist) kun je ook heerlijk gerechten bereiden, zonder hierbij de e-nummers die bijvoorbeeld in de maaltijdmixen zitten. Door een gezonder eetpatroon kreeg ik minder last van klachten en kreeg ik meer energie!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*