Pastadeeg maken; basisrecept

Pastadeeg maken; basisrecept

Pasta zelf maken is natuurlijk werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Vanaf het moment dat je dit basisrecept onder de knie hebt zul je niet meer verlangen naar de supermarkt pasta die zo lekker snel klaar is. En werk is het wel, maar ingewikkeld is het niet.
verse pasta

  • 500 g bloem
  • 4 middelgrote eieren
  • zout

Zo maak je verse pasta

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Breek hier de eieren boven, voeg een beetje zout toe en kneed tot een stevig deeg ontstaat. Als het deeg te stevig wordt, kun je een klein beetje water toevoegen.

Wikkel het deeg in een vochtige (thee)doek en laat het ongeveer een half uurtje rusten.

Zet de pastamachine op de breedste stand en leid het deeg 8-10 keer door de pastamachine. Als het deeg nog wat kleverig is, laat je het nog een kwartiertje drogen op de keukenplank.

Stel de pastamachine vervolgens in op de smalste stand en leid het deeg er een aantal keer door. De dunne deeglappen die je nu hebt verkregen kunnen prima gebruikt worden voor een lasagne. Voor tagliatelle of spaghetti haal je het deeg nog door een speciale snijschijf. Wikkel het deeg na het snijden tot kleine nestjes, bestrooi deze met een beetje bloem en spreid ze uit op een theedoek.

De pasta kan nu direct worden verwerkt, maar je kunt de pasta ook eerst laten drogen. Leg of hang de pasta dan twee dagen op een donkere, stofvrije plek. Bewaar de pasta daarna op een droge plek in een afsluitbare bak. Gedroogde pasta is maximaal twee maanden houdbaar. Zo kun je met af en toe een middagje pasta maken elke avond verse pasta eten!


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*