Pasta al funghi

Pasta al funghi

Pasta kan ook zo lekker anders als gewoon bolognese. Neem deze pasta al funghi. Een prachtige, verse tagliatelle met verse kastanjechampignons en verrukkelijke huisgepofte knoflook. Dat is smullen van de bovenste plank.

  • 400 gram verse tagliatelle
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 bol knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 bos peterselie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 125 ml. slagroom
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij het kapje van de bol knoflook en sprenkel 2 eetlepels olijfolie erover. Wikkel de bol in een stuk aluminiumfolie. Pof de knoflook midden in de oven ca. 30 minuten. Laat hem afkoelen en haal het vruchtvlees uit de tenen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pel en snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon en snij ze in vieren. Was en hak de peterselie. Verhit de rest van de olijfolie en bak de sjalot op een matig vuur. Bak de champignons ca. 5 minuten mee, totdat het vocht is verdampt, en voeg de knoflook, slagroom, pijnboompitten en de peterselie toe. Verwarm het goed door en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (al dente). Giet de pasta af en schep de saus door de pasta.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*