Papaya mango soep; Koude soep voor mooie zomerdagen – Bij het boodschappen doen zag ik ze liggen, de geel, groene ovale vruchten. Soms zie je papaya’s trouwens ook als ronde vruchten. Omdat papaya’s hier niet zolang in aanbod zijn greep ik mijn kans en kocht er twee. De mango in het rek ernaast bracht me op het idee om er een heerlijk verfrissend soepje van te maken.
De papaya groeit aan de stam van een boom, ook wel meloenboom genoemd. Als je een papaya koopt en je wilt hem meteen gebruiken kijk dan of de schil licht meegeeft wanneer je er op drukt. Is hij nog niet zo rijp, kies dan een ander of maak je gerechtje wat later en laat hem dan even buiten de koelkast verder rijpen.
Papaya’s smaken als meloen en ruiken naar abrikozen dus dit wordt een overheerlijk soepje. Zeker maken dus dit soepje brengt de zomer echt helemaal bij je thuis.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Papaya mango soep
Voor 6 personen
- 2 middelgrote papaya’s
- 1 mango gepeld en in blokjes gesneden
- 250 ml vers sinaasappelsap
- 125 ml water
- 2 el limoensap en eventueel een halve limoen in partjes voor garnering
- 2 el honing
- 6 munt blaadjes in snippers gesneden
- halve mango in blokjes gesneden voor de garnering
Wil je de soep in de uitgeholde schil van de papaya serveren, snijd de vrucht dan overlangs door, haal de pitjes eruit en haal voorzichtig met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd aan de onderkant van de helft een dun plakje af zodat de vrucht netjes recht blijft staan, wanneer je de soep erin doet.
Doe de stukken papaya, de meloen blokjes, het sinaasappelsap, het water, het limoensap en de honing in de blender. Meng alles tot een smeuïg geheel.
Serveer het soepje in de uitgeholde papaya of in een glaasje.
Werk af met mango blokjes en munt snippers.
Tafel lekker