Pannenkoekenbeslag, zo gemaakt, ook zonder pakje

Pannenkoekenbeslag, zo gemaakt, ook zonder pakje

Pannenkoeken bakken, kinderen zijn er dol op. Papa gaat liever pannenkoeken eten buiten de deur. Waarom? Daar kan hij kiezen uit verschillende soorten. Maar dat kan thuis toch ook? Begin echter bij de basis, gooi de commerciële mixen de deur uit en maak je eigen heerlijke pannenkoek. Vers en van jezelf. Onder het basisrecept vind je nog wat tips voor papa!

 • 3 eieren
 • 8 deciliter melk
 • zout
 • 400 gram bloem
 • roomboter

pannenkoeken-naturelMeng de eieren met melk en zout. Voeg er beetje bij beetje de bloem bij en klop flink. Laat het beslag vervolgens 20 à 30 minuten rusten.
Verhit een beetje roomboter in een koekenpan. Giet er met een soeplepel wat pannenkoekbeslag in en bak dit op een matig vuur tot de rand van de pannenkoek van onderen lichtbruin en de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudgeel. Bak 6-8 pannenkoeken van het beslag.

Pannenkoeken tip

De pannenkoeken kun je makkelijk warm houden op een schaal in een op 100 graden voorverwarmde oven.

Maak ook eens pannenkoeken met appel en kaneel! En lees ons artikel over pannenkoeken van de molenaar!

Pannenkoeken anders

Absolute aanrader zijn de pancakes van Irene. Lees hoe zij tijdens haar vakantie in Bali in de middle of nowhere terugdenkt aan onze eigen Hollandse pannenkoeken. Met wat er daar voor handen is bakt ze Balinese banana pancakes.

[sam id=”11″ codes=”true”]

Tijmen Stomphorst

Tijmen Stomphorst

Eigenaar en initiatiefnemer van Lekker Tafelen. Enthousiast over verse lokale producten. Ze zijn een perfecte basis om gezond, verrassend en gevarieerd te koken en/of te bakken. Motto: Denk na over wat je eet, verdiep je in de herkomst en bereid je eten met passie en liefde. 1. Heidi Steven
  Heidi Steven 23 maart, 2013, 22:23

  Als ik die prachtige Buyer pan win dan ga ik het eerste pannenkoeken bakken voor mijn zonen. De jongste vraagt er elke keer om maar ze worden in mijn huidige pan nooit zo mooi. Dan heb je er meteen ook minder plezier in natuurlijk. Maar nu heb ik een goed recept én hopelijk een goede pan.

  Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*