Brood bij een diner, of gewoon schijfjes stokbrood bij de borrel. Serveer dat brood eens met deze paddenstoelen boter. Een lekker vers en smakelijk alternatief op de bekende kruidenboter.
- 300 gram verse paddenstoelen
- 250 gram roomboter
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel bieslook, gesnipperd
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- zout en peper
Maak de paddenstoelen schoon, met behulp van een borsteltje of keukenpapier. Blancheer ze een paar minuten in water met wat zout en laat ze dan uitlekken op een zeef.
Doe de geblancheerde paddenstoelen in een vijzel en voeg het sap van de citroen, de kruiden en de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en stamp tot een grove puree.
Meng de puree door de zachte boter en roer tot een gladde massa. Laat het een paar uur opstijven in de koelkast en serveer met lekker donker brood.