Af en toe wil je weer eens lekker Italiaans tafelen gewoon omdat mensen (of de kinderen) er zin in hebben. Soms zijn we even uitgekeken op macaroni, penne of spaghetti, wel neem dan eens cannelloni. Hartstikke feestelijk en lekker. Ik heb de cannelloni gevuld en deze verpakt in een lekkere Italiaanse saus. Kortom een hele leuke en lekkere ovenschotel die ook goed vult tijdens de koude dagen en toch een beetje aan de zon doet denken. Hij is best machtig, maar niet extreem vet.
Voor de saus:
- 1 ui (gesnipperd)
- Olijfolie
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 800 gram gezeefde (of blokjes) tomaten (blik)
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (lees: basilicum, tijm, oregano, bonenkruid)
- Flink wat zeezout
Voor de vulling:
- 1 ei
- 2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
- 500 gram hüttenkäse of cottage cheese
- ½ kopje geraspte Parmezaan
- 1 ½ kop fijngehakte buffel Mozzarella
- 12 stuks cannelloni’s
Neem een koekenpan, doe er de olijfolie in, roerbak de gesnipperde ui en knoflook glazig, voeg de rundergehakt toe en roerbak totdat het verkleurt en bruin is. Voer teveel vet (vleesvet en olie) af. Doe de tomaten er in, de kruiden en zout. Goed proeven of het op de gewenste smaak is. Laat dit 10 minuten langzaam pruttelen.
Maak nu de vulling. Neem het ei en meng dit goed met de hüttenkäse, peterselie en de Parmezaan. Neem een glazen ovenschaal en vul hem met de helft van de saus. Vul de canneloni met een lepel met de vulling. Leg ze op de saus en dek ze af met de rest van de saus. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 190 graden (hetelucht 170 graden) en bak het bruin en gaar in ongeveer 40 minuten. Haal de schaal er dan even uit, bedek met de Mozzarrella en bak hem nog 5 minuten totdat de Mozzarella helemaal mooi romig is uitgelopen. Nu kun je hem serveren en eet smakelijk !
Lekker met een frisse salade en een glaasje Chianti.