Oven verse pruimen. Puur en simpel

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Oven verse pruimen. Puur en simpel

Hoe simpel kan lekker zijn. Pruimen die je even in de oven laat garen en karameliseren. Dat is al een verrukkelijk nagerecht op zich en misschien serveer je het nog met een bolletje ijs en een toef slagroom.

  • 1 kilo verse pruimen

  • 60 gram (room)boter
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder

Ontpit de pruimen en snijd ze in kwarten. Doe ze in kleine, ovenvaste, schaaltjes en verdeel er vlokjes boter over. Kaneel er over strooien en de schaaltjes in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 15 minuten laten garen.

Eet smakelijk.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

2 Reacties

  1. Bert van de Veerdonk 12:28, aug 18, 2013

    Geachte websitemakers,
    leuk dat jullie deze site hebben gemaakt, ik kwam er direct bij uit via Google toen ik zocht naar recepten met pruimen.
    Bij de ingrediënten van ‘pruimen uit de oven’ staat suiker vermeld, maar in de bereidingswijze ontbreekt die. Misschien kan het recept worden aangepast. Gisteren heb ik heerlijke ‘Eldense Blauwe’ gekocht, heerlijk sappige en zoete kleine paarsblauwe pruimen, oorspronkelijk uit het dorp Elden bij Arnhem.
    Geniet van de pruimentijd zolang ze er zijn,
    Bert

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety