Ouderwets lekkere kip in het pannetje

Ouderwets lekkere kip in het pannetje

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met “coq au vin” want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

  • 1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades
  • 125 gram blokjes gerookte spek
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 2 flinke wortels (in partjes)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 stengels bleekselderij (gesneden)
  • 40 gr boter
  • olijfolie
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook (fijn)
  • 2 tl tijm
  • Zeezout
  • Zwarte peper uit je molen

 

Neem de kip en snij die in 8 flinke stukken of laat dat doen. Smeer de delen (of hele kip) in met peper, zout en de gedroogde tijm. Neem een leuke pan, doe de boter er in met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de spekjes even uit en neem ze terug. Bak nu in hetzelfde braadvet de kip of de kipdelen rondom bruin. Terugnemen en dan de uien, knoflook, wortels en bleekselderij 5 minuten aanbraden. Doe nu de wijn, tomatenpuree en de kippenbouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Doe nu de kip en het spek terug en laat langzaam een uurtje stoven totdat de kip gaar is, smullen maar weer.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

2 comments

Schrijf een reactie
  1. Admin
    Admin Author 27 november, 2012, 20:17

    Weer zo’n lekkere topper op Lekker Tafelen. Thx Francien!

    Reply this comment
  2. Francien
    Francien 27 november, 2012, 18:51

    Vandaag kip in het pannetje gegeten heeeeeeeeeeerlijk.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...