Osso bucco; Stoven op z’n Italiaans

Osso bucco; Stoven op z’n Italiaans

De gemiddelde Nederlander heeft het als je het over stoven hebt direct over de hachee. Natuurlijk, een echt Nederlandse traditie, maar de Italianen kennen ook zo’n traditie. Tijd om je grenzen eens te verleggen.

  • 4 kalfsschenkels
  • 1 kilo verse trotstomaten
  • zout en peper
  • bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1/2 dl.droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein. Dit kun je gerust met behulp van een staafmixer of keukenmachine doen.
Kruid de kalfsschenkels met zout en peper. Doe de bloem in een bord en wentel de kalfsschenkels door de bloem. Verhit de boter met wat olijfolie (zo bereik je optimale hitte in de pan) en bak hierin de schenkels aan beide kanten op hoog vuur bruin. Snijd de ui in ringen en voeg toe. Fruit de uien even 2 minuten mee. Doe dan de wijn, de tomaten en de knoflook erbij. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1 1/2 uur stoven.

Osso bucco kun je bijvoorbeeld prachtig serveren op een bedje van spaghetti of spaghettini. Neem een ruime braadslede, vul deze tot de helft met spaghetti en schep de osso bucco er overheen. Laat de randen een beetje vrij van de saus. Zo heb je een prachtig buffetgerecht waar je gasten graag nog eens voor terug komen.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

  1. Marion de Lange
    Marion de Lange 9 oktober, 2013, 14:36

    We hebben het geproefd en het was zo lekker dat de borden werden afgelikt. Gelukkig waren we thuis. Echt een gerecht om met z’n allen te nuttigen.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*