Simpel toetje uit de alpen met heerlijk zomerfruit
Oostenrijk, niet echt het eerste land waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een nieuw recept. Dat is jammer, want Oostenrijk is echt meer dan Wiener schnitzels en kartoffelsalat. In Oostenrijk bloeien en groeien bijvoorbeeld ook veel abrikozenbomen, waar ze niet alleen sterke drank van maken, maar ook dit heerlijke zomerse toetje. Klaar in 5 minuten, echt waar!
Nodig voor 4 personen:
- 400 gr. rijpe abrikozen
- 1/2 citroen
- 2,5 dl. witte mousserende wijn, of Oostenrijkse Grüner Veltiner
- 1 el. of zakje vanillesuiker
- 3 el. suiker
- eventueel: klontje boter
Bereidingswijze Oostenrijkse abrikozensoep
Was en ontpit de abrikozen en snijd ze in stukken. Bewaar eventueel 1 of 2 mooie exemplaren voor de decoratie. Pureer de stukjes abrikoos met het sap van 1/2 citroen in een staafmixer tot een glad papje.
Voeg de suiker en de wijn toe en dien op in soepborden.
Eventueel kun je nog een klontje boter in een koeken- of grillpan doen en een paar plakjes abrikoos even op hoog vuur opbakken en in het midden van het bord draperen.
Tip: zorg dat de wijn en de abrikozen ijskoud zijn, dat is het lekkerst!