Oma’s Rundvlees hachee

Oma’s Rundvlees hachee

Hachee, van lekker rundvlees, er zijn snelle varianten, er zijn goede varianten. De vraag is waar jij voor kiest natuurlijk. Dit is een goede variant. Puur, smaakvol en toch eenvoudig. En weer blijft die basis, kies een goed product. Lekker rundvlees dat geschikt is om te sudderen, de juiste kruiden en ontbijtkoek om te binden. Maak jij vanavond hachee?

Deze heerlijke stoofschotel is een voorbeeldrecept in onze eigen Hollandse keuken! Net als draadjesvlees en erwtensoep. Toch is het voor vele een kunst om stoofvlees goed op tafel te zetten. Lees daarom onze tips in Stoofschotel maken? Scoor met deze tips!

  • 500 gram sucadelappen, in blokjes
  • 2 grote uien
  • 50 gram boter of margarine
  • 60 gram bloem
  • 0,5 liter magere jus of bouillon
  • 1 laurier blad
  • 2 kruidnagels
  • 5 peperkorrels
  • 1 kopje azijn
  • sojasaus
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Snipper de uien. Smelt de boter en kleur hierin de bloem lichtbruin. Voeg al roerend de gesnipperde uien toe. Doe dit wel op een laag vuur om aanbranden te voorkomen. Breng de jus of bouillon met de kruiden aan de kook en voeg dit al roerend toe aan uienmassa. Laat alles al roerend 5 minuten doorkoken en voeg er de in dobbelsteentjes gesneden vlees bij. Breng alles weer aan de kook en voeg het kopje azijn toe. Laat de hachee op een laag pitje 1 uur stoven, roer wel af en toe om, dit om aanbranden te voorkomen. Voeg er op het laatst de plakjes ontbijtkoek aan de hachee toe en laat de saus hiermee binden.

Lekker met gekookte aardappelen en in gember gesmoorde winterpeen.

 

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



10 comments

Schrijf een reactie
  1. Rietje
    Rietje 23 maart, 2014, 23:32

    Hallo ik heb wat problemen met hachee maken ,ik gebruik sucadelappen de nodige kruiden en uien ,maar mijn vraag is hoe kan het dat tijdens het sudderen het vlees aanzet oftewel vast gaat zitten aan de bodem en dat ik geen ui meer kan vinden ??? …..nou is mijn vraag kan ik de ui ook later erbij voegen ???

    Reply this comment
    • Lekker Tafelen
      Lekker Tafelen Author 24 maart, 2014, 19:37

      Uiteraard kun je de uien er ook later bijdoen Rietje. maar traditioneel doen we ze er direct bij. Dat het vlees aan de bodem plakt is meestal het gevolg van een te hoge warmte toevoer. Gebruik je een sudderplaatje?

      Reply this comment
  2. Wilco
    Wilco 21 oktober, 2012, 16:11

    Hallo Tijmen en andere gebruikers van deze heerlijke website.
    Ik gebruik bijna altijd doorregen sucadelappen voor de hachee,ook doe ik er altijd een handje champignons en een paprika extra bij.

    Alle kleine kruiden die ik gebruik (kruidnagel peperkorrels en een gebroken laurierblaadje),gaan altijd in een thee-ei in de pan,het voordeel daarvan is dat alles goed doortrekt maar je niet hoeft te vissen naar losse kruiden die door je gerecht zwerven.

    Reply this comment
  3. Ciska
    Ciska 16 oktober, 2012, 18:59

    hallo

    wil graag dit recept proberen maar er staat dat je sojasaus nodig hebt maar word nergens genoemt wanneer je het erin moet doen en hoeveel of is het uberhaubt wel nodig?

    Reply this comment
  4. truus vercoulen-geurts
    truus vercoulen-geurts 20 februari, 2012, 15:44

    Ik wil even vermelden dat ik gezinsleden heb met glutenintolerantie. Dus kan ik geen bloem gebruiken maar met maizena gaat ook heel goed. Met maizena maak ik ook de gehaktballen aan in plaats met paneermaal. een tip voor mensen met het zelfde probleem? Overigens , een prima recept! Ik zoek vaak naar andere recepten voor wat variatie.

    Reply this comment
    • jj
      jj 13 maart, 2013, 14:28

      nu ik zou nooit paneer meel voor gehakt ballen.
      ze worden er niet lekker er op .Doe eens 2 beschuiten van
      bolletje er in wel goed fijn maken. Dat is beter als paneer meel.klein beetje knoflook is heerlijk er bij langzaam op zetten

      Reply this comment
  5. Lekker Tafelen
    Lekker Tafelen Author 5 februari, 2012, 10:36

    Welk vlees gebruiken jullie voor hachee?

    Reply this comment
  6. Willem
    Willem 7 december, 2011, 14:51

    Hallo,
    Ik maak altijd hache van magere runderlappen.
    Wat ik wel doe is het vlees een beetje aanbraden tot het lichtbruin is. Dan bak ik de uien apart tot dat deze mooi bijna lichtbruin worden. Dan gaat het vlees eerst in de pan, goed opwarmen dan de uien erbij, kruidnageltjes, Laurier blaadjes en op smaak maken met zout en peper. En lekker laten stoven, eventueel een beetje runderbouillon er bij. Lekker kruimige aardappelen en de jus van de hachee, ik krijg al trek terwijl ik dit schrijf.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*