oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Fris gevulde appeltjes met rozijnen, suiker en kaneel

Fris gevulde appeltjes met rozijnen, suiker en kaneel

Hollandse Goudreinet, het seizoen zit er weer bijna op. Geniet nog even van deze frisse appel die uitermate geschikt is voor diverse bereidingen. Natuurlijk ook voor appeltaart, crumble of flappen. 

  • 4 grote goudreinet appelen
  • 25 gram zachte roomboter
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 4 kletskoppen
  • 1/2 liter karamel ijs

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de appel en steek het klokhuis er uit met een appelboor. Bestrijk de appels met wat boter. Rol ze door 2/3 van de basterdsuiker. Zet de appels in een ingevette ovenschaal. Meng de overige basterdsuiker met kaneel, amandelen en rozijnen. Maak heet mengsel zacht met wat boter. Vul de appels met dit mengsel en leg er een klontje boter op. Zet het geheel een half uur in de voorverwarmde oven. Leg op 4 dessertbordjes een kletskop en een bolletje karamelijs. Plaats vervolgens de appels op de kletskoppen en lepel er wat van de fruitjus over.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*