Nasi met kalkoen

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Nasi met kalkoen

Nasi kun je op vele manieren bereiden. Hier een mooie, maar slanke variant voor de liefhebber van nasi experimenten.

  • 300 gram rijst
  • 450 gram kalkoenreepjes
  • 150 gram erwten
  • 2 preien
  • 2 lente-uien
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 1 snuifje chilipoeder
  • zout en peper

Kook de rijst in water met een bouillonblokjes. Snij de kalkoen in reepjes. Snipper de sjalotten, de prei en de lente-ui in fijne ringetjes. Stoof de sjalotten aan in de olie, voeg er de kalkoenreepjes aan toe en bak ze krokant. Doe er de prei bij en vervolgens de erwtjes en de lente-ui. Roerbak even en doe er tenslotte de rijst bij. Kruid met chilipoeder, zout, peper, ketjap en sojasaus. Breek de eieren in het midden van de pan en roer tot er mooie vlokjes ontstaan. Serveer meteen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety