Nasi met kalkoen

Nasi met kalkoen

Nasi kun je op vele manieren bereiden. Hier een mooie, maar slanke variant voor de liefhebber van nasi experimenten.

  • 300 gram rijst
  • 450 gram kalkoenreepjes
  • 150 gram erwten
  • 2 preien
  • 2 lente-uien
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 1 snuifje chilipoeder
  • zout en peper

Kook de rijst in water met een bouillonblokjes. Snij de kalkoen in reepjes. Snipper de sjalotten, de prei en de lente-ui in fijne ringetjes. Stoof de sjalotten aan in de olie, voeg er de kalkoenreepjes aan toe en bak ze krokant. Doe er de prei bij en vervolgens de erwtjes en de lente-ui. Roerbak even en doe er tenslotte de rijst bij. Kruid met chilipoeder, zout, peper, ketjap en sojasaus. Breek de eieren in het midden van de pan en roer tot er mooie vlokjes ontstaan. Serveer meteen.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*