Zullen we zeggen dat de witte chocolademousse symbool staat voor een witte kerst en de passievruchtensaus voor de liefde tijdens die witte kerst? Dan is hier jouw kerstdessert geboren.
Witte chocolademousse met passievruchtensaus
- 500 gram witte chocolade, in stukjes
- 150 ml. ongeklopte room
- 500 ml. slagroom, lobbig geklopt
- 2 eiwitten
- 4 passievruchten
- 110 gram basterdsuiker
- 125 ml. water
Zorg voor een volledig vetvrije kom. Klop hierin de 2 eiwitten stijf. Verwarm de room en voeg de chocolade toe. Roer voortdurend tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Laat het even terugkoelen en sla er dan met een garde de lobbig geklopte slagroom doorheen. Voeg dan de stijfgeklopte eiwtten toe en meng nogmaals goed.
Verdeel over 4 royale dessertglazen en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
Maak ondertussen de passievruchtensaus: Halveer de passievruchten en schep de inhoud over in een blender. Maal kort en voeg dan de basterdsuiker en het water toe.
Haal de glazen met chocolademousse uit de koelkast, schep de passievruchtesaus erover en serveer direct.
Tip: Het lekkerste resultaat aan tafel krijg je door de chocolademousse op tijd uit de koelkast te halen. Zorg dat zowel de chocolademousse als de passievruchtensaus op dezelfde temperatuur geserveerd worden.
Variatie: Witte chocolodemousse kun je natuurlijk ook aankleden met mandarijntjes, sharonfruit, sinaasappelpartjes, kiwi, cranberry of granaatappelpitjes. Maak zelf je keuze.