Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. Mosselen zijn op juni na het gehele jaar goed verkrijgbaar.
- 1 kg mosselen p.p.
- 1 stengel bleekselderij (in ringen)
- 2 eetlepels verse gember (fijn)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 – 1 ½ eetlepel olijfolie of wokolie
- 1 kopje kippenbouillon
- 2 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepel vers gesnipperde peterselie
Neem een pan met deksel, doe er olie in en verwarm. Voeg de selderij, knoflook en gember toe en roerbak dit mengsel in ongeveer 4 minuten glazig. Voeg nu de sojasaus, oestersaus en kippenbouillon toe. Verwarm en ruikt nu heel lekker. Voeg dan de mosselen toe (open mosselen weggooien) en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar totdat ze allemaal openstaan. Doe ze dan over in een schaal, beetje van de saus er over en afgarneren met de verse peterselie. Dit is echt vreselijk lekker. Hoeveelheden zijn per persoon. Voor 2 personen verdubbel je ze. Eet smakelijk !
Lekker met stokbrood of frietjes.