Mossel tapas; Volle mosselen met een zacht zuurtje

Mossel tapas; Volle mosselen met een zacht zuurtje

Mooie volle mosselen, die wil je proeven. Ieder mosselseizoen opnieuw starten we met een pan vol verse mosselen, bereid volgens dat heerlijke, pure basisrecept. Mijn foodie hart zoekt echter regelmatig naar nieuwe ideeën en laatst wilde ik de mosselen heel graag eens als hapje serveren. Waarom ook niet? Natuurlijk moet het smelten op je tong en al te veel werk wilde ik er ook niet van maken. Een ander belangrijk aspect vond ik dat ik de meeste ingrediënten al in huis had. Mijn kruidenkastje is al groot genoeg, en daarom koos ik voor verse ingrediënten die je gewoon regelmatig gebruikt.

Vandaag deel ik mijn recept met jullie en ik daag jullie graag uit om dit eens te proberen. Laat je weten als het lukt?

Mossel tapas in een zacht zuurtje

  • 20 mosselen
  • 1 hardgekookt ei ( alleen het eiwit), fijn gehakt
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 2 eetlepels verse fijngehakte kruiden ( citroentijm, oregano, rozemarijn)
  • 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 koffielepel dijonmosterd
  • 1 bosuitje in heel fijne ringen gesneden
  • 3 eetlepels Chardonnay azijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Kook de mosselen gaar op de traditionele manier ( wijn, selder, ui, peper)
Ontdoe deze van één helft van de schelp en laat afkoelen
Meng alle overige ingrediënten in een kom en laat deze zeker een uur koelen in de koelkast
Vul nu de mosselen met je salsa en dien op

Serveer dit gerecht met een salade of als tapas met een lekker glaasje witte wijn..

mossel-tapas-3

mossel recepten


Meer over vergelijkbare onderwerpen
mosselentapas
Arianne

Arianne

Wanneer mijn taak als administratief bediende in een ziekenhuis ‘s avonds op zijn einde loopt, kijk ik enorm uit om thuis de keuken in te duiken of buiten te kokkerellen met steeds dagverse producten uit de tuin Voor mij is het trouwens elke dag een speciale gelegenheid om mijn huisgenoten of vrienden in de watten te leggen als het op culinair vlak aankomt. Zegt men niet… de liefde gaat door de maag….

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*