Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry. Mosselspiesje op de grill of barbecue, nou deze is lekker. Niet helemaal van mezelf, maar de inspiratie komt van een kookprogramma. Mosselen zitten boordevol vitaminen en mineralen dus lekker van genieten en koop ze vers.

Dit heb je nodig voor:

Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry

  • 1 kg mosselen
  • 1 sjalot, ragfijn gesneden
  • 60 ml witte wijn
  • 40 ml kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypasta
  • 3 takjes munt
  • 2 takjes Thaise basilicum
  • 4 takjes koriander
  • zout en peper

Was de mosselen goed in koud lopend water en doe ze in een pan met de sjalot, wijn en bouillon. Zet een deksel op de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Schep de mosselen direct uit het vocht zodra ze open gaan staan, haal ze uit de schelpen en laat ze in de koelkast afkoelen. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan het gezeefde mosselvocht en roer tot een gladde massa. Rijg de mosselen aan de spiesjes en gril om en om op een medium gestookte barbecue (190 °C), smeer ze regelmatig in met de curry. Serveer met rode curry en groene kruiden.

mosselsausjesMosselen; niet alleen op de barbecue!

Natuurlijk, mosselen van de barbecue is een niet alledaags fenomeen. Op Lekker Tafelen vind je nog veel meer inspiratie met mosselen. Vind je dit een stap te ver? Kijk dan eens bij al die andere ideeën met verse mosselen. Vind er tips om mosselen te bewaren, welke wijn drink je erbij, en welke groenten kun je combineren met deze typisch Zeeuwse lekkernij?

Sausjes bij mosselen

Zoek je ook een lekker sausje bij de mosselen? Daar weten we wel raad mee. Bekijk onderstaande special maar eens.

3 spannende mosselsauzen


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*