Mini quiche met champignons, gehakt en kaas

Mini quiche met champignons, gehakt en kaas

Even, simpel een voorgerechtje maken? Deze smaakvolle miniquiche kun je ook perfect als lunch serveren. Met een paar ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt maak je deze mini quiche

  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 100 ml. room
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • boter om in te vetten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • paneermeel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de champignons in de koekenpan tot het vocht net verdampt is. Haal ze uit de pan en zet even opzij. Verhit de pan opnieuw en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper en schep de champignons erdoor.
Klop eieren los met room en geraspte kaas.
Vet vier miniquiche vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel in. Schep de vulling er in en giet het eimengsel erover. Zet in het midden van de oven. Laat 10 minuten knapperig worden. Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden en laat ze nog 30 minuten garen.

Tip: Serveer de mini quiche als hoofdgerecht door ze met een salade op te dienen.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
champignonskaaslunchquichevoorgerecht
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*