Minestronesoep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Minestronesoep

Deze rijkgevulde soep is een eer om op tafel te zetten. Geniet van de verse ingrediënten, de prachtige kleuren en de grootse smaken.

  • 2 uien
  • 3 in plakjes gesneden wortels
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 4 aardappels in blokjes
  • 250 gram gekookte witte bonen
  • 100 gram spinazie
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 50-100 gram prosciutto
  • 100 gram pipe rigate
  • 4 tomaten
  • 2 bouillon tabletten
  • zout en peper
  • basilicum
  • peterselie
  • geraspte kaas

Pel en snipper de uien. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de wortels in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de prosciutto in kleine stukjes. Snijd de tomaten in parten en verwijder de steelaanzet. Fruit de ui, de wortel, de prei en de aardappels in wat olijfolie. Voeg 2 liter water toe met de witte bonen, de spinazie en de bouillon tabletten.

Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng dit alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de prosciutto, de knoflook, de basilicum en de peterselie toe met de pipe rigate en de tomaten. Laat de minestrone nu nog ongeveer 15 minuten koken totdat de pipe rigate gaar is. Garneer aan tafel met de kaas.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety