Minestronesoep

Minestronesoep

Deze rijkgevulde soep is een eer om op tafel te zetten. Geniet van de verse ingrediënten, de prachtige kleuren en de grootse smaken.

  • 2 uien
  • 3 in plakjes gesneden wortels
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 4 aardappels in blokjes
  • 250 gram gekookte witte bonen
  • 100 gram spinazie
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 50-100 gram prosciutto
  • 100 gram pipe rigate
  • 4 tomaten
  • 2 bouillon tabletten
  • zout en peper
  • basilicum
  • peterselie
  • geraspte kaas

Pel en snipper de uien. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de wortels in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd de prosciutto in kleine stukjes. Snijd de tomaten in parten en verwijder de steelaanzet. Fruit de ui, de wortel, de prei en de aardappels in wat olijfolie. Voeg 2 liter water toe met de witte bonen, de spinazie en de bouillon tabletten.

Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng dit alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de prosciutto, de knoflook, de basilicum en de peterselie toe met de pipe rigate en de tomaten. Laat de minestrone nu nog ongeveer 15 minuten koken totdat de pipe rigate gaar is. Garneer aan tafel met de kaas.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*